Ancient Coin Discussions In Other Languages > Skandinavisk Numismatisk Diskussionsforum

FORUMETS REGLER Av Joe Sermarini

(1/1)

Arados:
1: Ett mynt per POST. Lägg inte upp grupper av mynt om du inte har en grupp där alla är av exakt samma typ.

2: ANVÄND INTE DENNA styrelse som verktyg för din Ebay eller Övrig försäljning. Det är okay för våra ordinarie medlemmar att få hjälp med några mynt då och då och sedan sälja dem på eBay. Det är inte tillåtet att be om hjälp med en stor grupp av mynt som ni senare ska sälja på Auktion. Om du begär hjälp med ett stort antal mynt för sedan sälja dem kan det resultera i att ni förbjuds från diskussionsforumet.

3: Skriva tydligt i ämnesraden. Hellre än att skriva "ID hjälp tack" eller "?" i ämnesrubrik, skriv något som visar vad du behöver. Till exempel, "RIC # för Valentinian I AE 3!", "Hjälp med provinsiella brons 23 mm, gordiska?" eller "Okänd grekisk 23 mm, sköld och yxa omvänt," vore mer lämpligt. Du är mer benägen att få hjälp om motivet säger vad du behöver.

4: Omfatta allt du vet i beskrivningen. Förutom att sätta så mycket information som du kan i titeln, inkludera all information du har om myntet i inlägget. Vikt, diameter (storleken), och allt du kan läsa i legenderna skulle vara till hjälp.

5: Bilder eller genomsökningar. Det hjälper om bilden på myntet du skickar i meddelandet är så distinkt (som ljust och tydligt) som möjligt. För identifiering, oroa dig inte om färgen, ta fram det mest utförliga som möjligt och mynten behöver inte vara av skyltstorlek. En 200x200 pix per sida, med ljusstyrka och kontrast för att framhäva detaljerna, hjälper en hel del mer än en mycket mörk och sörjig bild.

6: Prova själv först - innan du frågar.  Om du är ny, spendera åtminstone en minut att titta på http://romancoin.info innan du frågar om hjälp.

7: Det är förbjudet att skicka e-post eller privata meddelanden till personal på Diskussionsforumet för att berätta ditt mynt är på forumet för ID. Identifieringen  är gratis. Om vi har tid och vi identifierar ditt mynt i styrelserna, är vår service gratis. Vanligtvis kommer en annan medlem att hjälpa dig innan vi hittar tid. Vår e-identifiering tjänst kostar $ 45. Vänligen maila inte oss för ID-hjälp om du inte vill betala $ 45. (Priset är högt eftersom vi är för upptagna, överarbetade, och vill inte att du ska be!).

8: Ladda upp bilder, länka inte. Använd inte länkar till Image Shack, Photo bucket, din egen hemsida eller någon annan hemsida för att lägga upp bilder. Ladda upp bilder till diskussionsforumet. Länkade bilder blir så småningom ett rött X som visar att den utgår som referens.

9: Ingen försäljning eller stöd på detta forum. Inga noteringar eller säljande på detta forum. Om du namnger en återförsäljare eller länkar till en återförsäljare som inte år forumsmedlem eller en Procurator monetae, kommer ditt inlägg att raderas. Detta förbud omfattar auktionswebsidor och överallt där mynt säljs. Inlägg som ger hjälp kan innehålla länkar till liknande mynt på andra återförsäljares hemsidor, men vi föredrar länkar till exempelvis forumet (katalogen eller galleriet), eller till webbsidor av icke-återförsäljare.

Navigation

[0] Message Index

Go to full version